Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Midroc delägare i World Village of Women Sports

Publicerad: 30 april 2012, 05:40

Midroc Property Development har tecknat avtal med grundarna till World Village of Women Sports i Malmö avseende utveckling av ett forsknings- och utvecklingscenter för kvinnors idrott och hälsa samt cirka 400-450 bostäder i centrala Malmö.


Ämnen i artikeln:

Midroc Fastigheter

World Village är ett omfattande byggprojekt i Malmö och en investering på över två miljarder kronor.
– Det här är ett stort, spännande och komplext utvecklingsprojekt som är attraktivt för Malmö och regionen. Vi har tidigare bland annat etablerat World Trade Center Malmö och utvecklat nya Malmömässan i Hyllie. Vi ser World Village of Women Sports som en möjlighet att fortsätta bidra till en positiv utveckling i regionen, säger Magnus Skiöld, vd för Midroc Property Development, i ett pressmeddelande.

Ytterligare steg återstår innan spaden kan sättas i marken. Markanvisningsavtalet med Malmö Stad ska omsättas i slutliga förvärvs/tomträttsavtal. Detaljplanen som redan varit utställd ska beslutas. Även Malmö Högskolas nuvarande upphandling av lokaler för den idrottsvetenskapliga verksamheten är fortsatt avgörande för projektet.

Fakta
Geografiskt område: Hästhagens idrottsplats, Malmö
Total byggyta: cirka 100 000 kvadratmeter
Fastighetsutvecklingen drivs av bolaget H-Hagen AB som till 50 procent ägs av grundarna Kent Widding Persson och Dan Olofsson via egna bolag och till 50 procent av Midroc Property Development AB.
Kommersiella ytor, etapp 1: ca 28 000 kvadratmeter  (sportytor, lokaler för träning, testning, forskning, utbildning, rehabilitering, vård, konferenser, och övriga kommersiella ytor) .
Bostäder, cirka 400-450 stycken
Beräknad total investering: cirka 2,3 miljarder kronor. Projektet kommer att etappindelas.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Midroc

Ämnen i artikeln:

Midroc Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.