Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

M2 går över budpliktsgränsen i Corem

Publicerad: 20 november 2020, 09:51

M2 Asset Management har förvärvat aktier i Corem i veckan och därmed ökat ägarandel en bra bit över budpliktsgränsen 30 procent. M2 blir nu tvungna att lägga ett bud inom fyra veckor.


Ämnen i artikeln:

M2 Asset ManagementCorem Property GroupRutger Arnhult

Det framgår av ett pressmeddelande från Corem. 

M2 Asset Management har köpt 1 607 021 stamaktier av serie A och 16 072 501 stamaktier av serie B i Corem, motsvarande 4,7 procent av aktierna och 4,8 procent av rösterna i bolaget. M2 betalade 18,60 kronor kontant för både A- och B-aktierna. Aktierna tillträddes den 18 november 2020. 

Efter förvärvet äger M2 och dess dotterbolag 46,4 procent av aktierna och 47,6 procent av rösterna i Corem.

Genom förvärvet utlöses budplikt vilket innebär att M2 är skyldigt att offentliggöra ett budpliktsbud avseende resterande aktier i Corem inom fyra veckor från förvärvet. Alternativet är att sälja de nya aktierna.

”Vi är glada för att kunna stärka vårt ägande i Corem och vi bedömer att tidpunkten var bra. Att förvärvet utlöser budplikt var inget självändamål utan vi bedömer fortsatt att Corem utvecklas bäst i egen regi som ett noterat bolag på Nasdaq Stockholm. Vi ser fram emot att, tillsammans med Corems övriga drygt 7 600 aktieägare, få fortsätta att verka för värdetillväxt i Corem.”, säger M2:s ordförande Rutger Arnhult.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.