lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

LF efter vinsthemtagningen: Vi har fortsatt positiv syn på Corem

Publicerad: 10 mars 2020, 09:31

Peter Norhammar förvaltar Länsförsäkringars fastighetsfond Foto: Privat

Förra veckan sålde Länsförsäkringar Fastighetsfond Corem-aktier för 600 miljoner kronor. Enligt fondens förvaltare tror man fortsatt på bolaget.

Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarLF FastighetsfondPeter NorhammarCorem Property Group

Sverrir Thór

sverrir.thor@fastighetsnytt.se


Länsförsäkringar Fastighetsfond flaggade förra veckan två gånger för försäljning av totalt 26,6 miljoner aktier i logistikbolaget Corem Property Group, vilket motsvarar cirka 7 procent av kapitalet i Corem och över 60 procent av Länsförsäkringars innehav i bolaget.

Fonden har länge varit en av Corems i särklass största aktieägare och avyttringen är med alla mått mätt mycket stor men enligt Peter Norhammar, förvaltare av Länsförsäkringar Fastighetsfond, så ska man inte dra för stora växlar på det. I en mailkommentar till Fastighetsnytt skriver Norhammar att fonden har fått en fantastisk avkastning från sin investering i Corem som han säger vara en av Europas fem till sex bäst avkastande fastighetsaktier de senaste åren.

”Vi har gjort stora tilläggsköp senaste 1,5 åren och nu valde vi att ta hem delar av vinsten. Vi har fortsatt en positiv syn på bolaget och har stort förtroende för ledning och styrelse. Därför har vi drygt 16 miljoner aktier kvar”, skriver Peter Norhammar.

När Corems B-aktie infördes i december 2017 handlades den till kursen 8,6 kronor. Vid börsens stängning i fredags kostade B-aktien 23,1 kronor, en ökning med 169 procent. Den mer illikvida A-aktien har över en femårsperiod stigit ännu mer, med 278 procent.

Givet antalet sålda aktier och Corem-aktiens stängningskurser de dagar som Länsförsäkringar sålde så har man sålt aktier för över 600 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev