Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Kungsledens emissionsvillkor klara

Publicerad: 12 September 2014, 04:48

Styrelsen för Kungsleden har fastställt villkoren i den företrädesemission man har aviserat i syfte att finansiera nya förvärv.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Teckningsrelationen i emissionen blir 1:3 vilket innebär att varje befintlig aktieägare har möjlighet att teckna en ny aktie för varje tre aktie den har vid emissionstillfället.

Det innebär att Kungsleden kommer att emittera högst 45,5 miljoner nya aktier och då man även har fastställt teckningskursen till 35 kronor (torsdagens stängningskurs för Kungsleden var 45,9 kronor per aktie) innebär det i sin tur att bolaget kommer att tillföra 1 592,5 miljoner kronor i nytt eget kapital.

Därmed kan Kungsleden vid belåningsgraden 66,6 procent göra förvärv för närmare 5 miljarder kronor givet att hela likviden används till förvärv.

I en kommentar i ett marknadsmeddelande från Kungsleden skriver vd Biljana Pehrsson att det finns goda förvärvsmöjligheter på marknaden som passar Kungsledens långsiktiga strategi.

”Nyemissionen ger oss möjligheten att öka tillväxttakten där det medelfristiga målet är att nå ett resultat före skatt om 1,0-1,2 miljarder kronor senast 2017. Fokus ligger på klustrade fastighetsbestånd och de 18 definierade mikrolägena där vi ser tillväxtpotential för hyra och avkastning,” skriver Biljana Pehrsson. Emissionen förutsätter att extra bolagsstämma den 16 september godkänner den.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.