Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Kungsledens aktie föll på emissionsnyhet

Publicerad: 3 februari 2017, 16:10

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden.

Foto: Kungsleden.

Kungsleden avser emittera 1,6 miljarder kronor i nytt kapital. Emissionen blir en företrädesemission och garanteras i sin helhet av bolagets två största privata aktieägare.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden avser emittera 1,6 miljarder kronor i nytt kapital. Emissionen blir en företrädesemission och garanteras i sin helhet av bolagets två största privata aktieägare. Gösta Welandson och Olle Florén står sammanlagt för 17,2 procent av nyemissionen och resterande del av den garanteras av Gösta Welandson.

Emissionen är villkorad av godkännande från bolagets extrastämma som går av stapeln 6 mars och blir den godkänd så kommer teckningsperioden att löpa mellan 10 och 24 mars. Syftet med emissionen är enligt ett pressmeddelande från Kungsleden att stärka bolagets balansräkning och därmed ”… möjliggöra fortsatt lönsam tillväxt  under finansiell balans genom värdeskapande investeringar i Bolagets befintliga fastighetsbestånd och selektiva kompletterande fastighetsförvärv i enlighet med Bolagets strategi,” som det heter.

Vidare syftar emissionen till att reducera den finansiella risken i Kungsleden genom att stärka bolagets soliditet och sänka dess belåningsgrad. I rådande marknadsläge vill man ha en belåningsgrad i intervallet 50-55 procent.

Information om emissionen släpptes efter Stockholmsbörsens stängning på torsdagen och på fredagen föll Kungsledens aktie med 4,1 procent. Innan emissionsplanerna blev kända uppgick bolagets marknadsvärde till 10,3 miljarder kronor vilket innebär att man kommer att emittera i runda slängar 16 procent av marknadsvärdet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.