Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Kungsleden genomför nyemission

Publicerad: 15 Augusti 2014, 05:24

Kungsledens styrelse har beslutat att genomföra en nyemission om cirka 1,5 miljarder kronor i syfte att realisera bolagets tillväxtplaner.


Ämnen i artikeln:

Biljana PehrssonKungsleden Fastigheter

Nyemissionen görs i syfte att skapa större finansiellt utrymme och förutsättningar att realisera bolagets tillväxtplaner. De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs, förväntas offentliggöras senast den 12 september 2014. Förutsatt att nyemissionen godkänns av den extra bolagsstämman den 16 september 2014, kommer teckningsperioden att löpa från den 23 september till och med den 8 oktober 2014.

– Det har nu gått ett och ett halvt år sedan vi offentliggjorde vår nya strategi och arbetet med att implementera denna har gått över förväntan. Vi har renodlat och koncentrerat fastighetsportföljen och kraftigt ökat andelen fastigheter i storstadsregionerna. Nu tar vi nästa steg och ska bli aktiva köpare igen. För att möjliggöra en förvärvstakt enligt plan har vi beslutat oss för att genomföra en nyemission om cirka 1,5 miljarder kronor, säger Biljana Pehrsson, vd i Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.