Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Kungsleden emitterar 36,4 miljoner nya aktier

Publicerad: 2 mars 2017, 11:28

Biljana Pehrsson är vd på Kungsleden. Foto: Kungsleden.

Kungsleden har offentliggjort villkoren i sin företrädesemission som man sedan tidigare planerar i syfte att ta in 1,6 miljarder kronor i nytt eget kapital. Man avser emittera en aktie för varje fem befintliga och emitterar således 36 400 550 aktier till kursen 45 kronor per aktie.

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Kungsleden har offentliggjort villkoren i sin företrädesemission som man sedan tidigare planerar i syfte att ta in 1,6 miljarder kronor i nytt eget kapital. Man avser emittera en aktie för varje fem befintliga och emitterar således 36 400 550 aktier till kursen 45 kronor per aktie. Därmed tar man in 1 638 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen behöver godkännas av bolagets extra stämma som går av stapeln 6 mars och enligt ett pressmeddelande från bolaget har man nu utöver de största ägarna Gösta Welandson och Olle Florén fått indikationer på att Alfred Berg, som representerar 1,4 procent av kapitalet och rösterna, i bolaget kommer att rösta för godkännande av emissionen samt teckna aktier motsvarande sin pro rata-andel.

Även BNP Paribas, som representerar 3,7 procent av kapitalet avser teckna sig för aktier i enlighet med sitt innehav. I övrigt är emissionen garanterad i sin helhelt.

Syftet med emissionen är att finansiera ny- och tillbyggnadsprojekt samt att sänka den finansiella risken i bolaget genom att öka dess soliditet och sänka belåningsgraden. Teckningsperioden löper från 10 mars till 24 mars och handel men teckningsrätter kommer pågå mellan 10 mars och 22 mars.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev