Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Kungsleden drar tillbaka utdelningsförslag

Publicerad: 15 april 2020, 13:43

Kungsledens styrelseordförande Charlotta Axelsson framför bolagets fastighet Mimer 5.

Montage: Kungsleden

Kungsleden kommer inte dela ut några pengar till ägarna i vår. Enligt bolaget är det om en försiktighetsåtgärd till följd av covid-19.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterCoronaviruset

”Kungsleden har en stark finansiell ställning med god tillgång till likvida medel och outnyttjade kreditfaciliteter. Men mot bakgrund av Covid19-pandemin och den osäkra ekonomiska utvecklingen i marknaden och vår omvärld, avser styrelsen att avvakta tills konsekvenserna bättre kan överblickas”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsens tidigare förslag till årsstämman var en utdelning, om totalt 2,60 kronor per aktie med utbetalning kvartalsvis om 0,65 kronor per aktie.

Läs även: Kungsleden rekryterar från ICA Fastigheter 

Bolaget avser att avvakta tills konsekvenserna av corona-pandemin bättre kan överblickas. Om det finns förutsättningar så är ambitionen att kalla till en extra bolagsstämma under hösten 2020. Vid en eventuell extra bolagsstämma lämnas ett förslag om utdelning och storlek på denna.

... mot bakgrund av Covid19-pandemin och den osäkra ekonomiska utvecklingen i marknaden och vår omvärld, avser styrelsen att avvakta...

Kungsleden skriver att bolaget haft en begränsad påverkan av covid-19 under årets första kvartal. Vidare framhålls att bolaget har en stark finansiell ställning och tillgång till strax över 3 miljarder kronor i kassa och outnyttjad kreditfacilitet.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.