Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Klöverns styrelse positiva till Corems bud

Publicerad: 27 maj 2021, 09:20

Ordförande Pia Gideon ställer sig tillsammans med övriga styrelseledamöter bakom Corems bud

Klöverns styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera Corems aktiebud på bolaget.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupKlövern Fastigheter

Corem lade den 29 mars ett bud på Klövern. Erbjudandet innebär att varje A-aktie i Klövern ger rätt till 0,88 A-aktier i Corem, och motsvarande siffra för B-aktier i Klövern är 0,88 B-aktier i Corem. Ägarna preferensaktie i Klövern kan välja mellan att få en preferensaktie i Corem, eller 1,12 D-aktier.

Budet innebär en premie om 28 procent baserat på stängningskurserna för respektive bolags stamaktier av serie A den sista handelsdagen före budets offentliggörande. Motsvarande premie för B-aktien är 30 procent.  

Läs även: Corem och Klövern blir ett nytt Castellum 

”Erbjudandet reflekterar i allt väsentligt Klöverns verkliga värde på stamaktier av serie A och B och möjliga tillväxt liksom därtill relaterade möjligheter och risker. Mot denna bakgrund rekommenderar styrelsen stamaktieägare av serie A och B i Klövern att acceptera Erbjudandet”, skriver Klövern i ett pressmeddelande.

För preferensaktieägarna som väljer alternativet att få en preferensaktie i Corem innebär budet en premie om 0,2 procent, jämfört med stängingskurserna för bolagens respektive preferensaktie senaste handelsdagen innan budet. Motsvarande siffra går inte att räkna ut för de som accepterar att få D-aktier, då dessa inte emitterats ännu.

När det gäller preferensaktier så är styrelsens rekommendation att ägarna byter dessa mot preferensaktier i Corem då D-aktierna har högre risk. 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.