Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Klövern stigit med 15,5 procent

Publicerad: 18 november 2014, 14:53

Bland de börsnoterade samhällsbyggnadsaktierna som inkluderas i Fastighetsnytts aktieindex FSBX har Klöverns stamaktie, som numera heter Klövern A, presterat bäst hittills under fjärde kvartalet. Det framgår av Fastighetsnytts sammanställning.


Ämnen i artikeln:

BesqabFSBXHemfosa FastigheterHifabKlövern FastigheterNCC

Det fjärde kvartalet inleddes som bekant med en djup svacka på där samtliga samhällsbyggnadsaktier sjönk men sedan dess har marknaden kommit tillbaka med besked och nu när halva kvartalet har gått har FSBX stigit med 2,25 procent sedan kvartalsskiftet. Det kan jämföras med att så sent som den 16 oktober hade index fallit med hela 9,43 procent på endast drygt två veckor.

Klövern A är som sagt den aktie som har stigit mest, med 15,5 procent, före Hemfosa som nu ligger och nosar på rekordnivåer. Vid börsens stängning på måndagen kostade en Klövern-aktie 40,2 kronor och en Hemfosa-aktie kostade 124 kronor. Hemfosa har stigit med 9,7 procent sedan kvartalsskiftet och därefter kommer Kungsleden som stigit med 8,2 procent.

Noterbart är att flera aktier har fallit över 10 procent. Mest av alla har Hifab Group fallit, 15 procent, före Besqab som fallit med 13,4 procent och NCC vars aktie har fallit med hela 10,5 procent. Som tabellen visar har samtliga byggbolags aktier, förutom Skanska som stärks av att man fått stora uppdrag utomlands och levererade en stark rapport för tredje kvartalet, fallit. Det har har säkerligen en delförklaring i det nyannonserade amorteringskravet på bolån.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.