Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Klövern ökar vinsten

Publicerad: 23 Oktober 2012, 05:23

Klövern redovisar ett förvaltningsresultat om 174 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med samma period ifjol förbättrar man förvaltningsresultatet med 47 miljonor kronor.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klövern redovisar ett förvaltningsresultat om 174 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Jämfört med samma period ifjol förbättrar man förvaltningsresultatet med 47 miljonor kronor, något man kan tacka de ökade intäkterna för. Samtidigt har kostnaderna ökat markant och det negativa finansnettot har växt vilket åtminstone delvis beror förvärvet av Dagon som verkställdes i början på mars. Hur stor inverkan Dagon har på redovisningen för det tredje kvartalet framgår dock inte av rapporten. Orealiserade värdeförändringar i derivat var negativa med 130 miljoner kronor vilket är 49 miljoner bättre än ifjol.

Resultat före skatt hamnar på 53 miljoner kronor vilket är 95 miljoner bättre än för tredje kvartalet 2011.

Klöverns samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 23,7 miljarder kronor, en ökning med 1 miljarder medan det egna kapitalet ökade med 327 miljoner  till 6 miljarder. Soliditeten hamnar således på 25,3 procent jämfört med 25 procent vid halvårsskiftet. Periodens kassaflöde var negativt med 35 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.