Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Klövern har 61 procent av Tobin – Karlin sålde aktier

Publicerad: 29 mars 2018, 06:56

Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.

Som ett resultat av det budpliktsbud som Klövern lade på Tobin Properties äger Klövern nu, när acceptperioden har gått ut, 58,9 procent av kapitalet i bostadsutvecklaren. Vidare kontrollerar man 61,4 procent av rösterna.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterTobin Properties

Som ett resultat av det budpliktsbud som Klövern lade på Tobin Properties äger Klövern nu, när acceptperioden har gått ut, 58,9 procent av kapitalet i bostadsutvecklaren. Vidare kontrollerar man 61,4 procent av rösterna. Totalt äger Klövern 12,6 miljoner stamaktier och drygt 18 000 preferensaktier av serie A i Tobin.

Det framgår av ett pressmeddelande från Tobin som vidare skriver att Klövern inte kommer att förlänga acceptperioden.

Tobin skriver även att bolagets vd och tidigare huvudägare, Erik Karlin, har sålt en del av sitt innehav till Klövern. Han sålde motsvarande 6,5 procent av det totala antalet aktier i bolaget men det ska enligt pressmeddelandet inte tolkas som att hans tilltro till bolaget har minskat. Försäljningen görs av privatekonomiska skäl och Karlin äger alltjämt cirka 10 procent av bolaget. Av Finansinspektionens insynsregister framgår att Karlin sålde 1 347 460 aktier till kursen 22,65 kronor vilket var kursen i budpliktsbudet.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev