Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Klövern emitterar nya preferensaktier

Publicerad: 6 November 2014, 07:46

Klöverns styrelse har beslutat att emittera som högst 7 miljoner nya preferensaktier i bolaget. Teckningskursen i emissionen har satts till 150 kronor (jämfört med onsdagens stängningskurs om 156 kronor per preferensaktie) vilket innebär att bolaget genom emission kan tillföras högst 1 050 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klöverns styrelse har beslutat att emittera som högst 7 miljoner nya preferensaktier i bolaget. Teckningskursen i emissionen har satts till 150 kronor (jämfört med onsdagens stängningskurs om 156 kronor per preferensaktie) vilket innebär att bolaget genom emission kan tillföras högst 1 050 miljoner kronor. Klövern reserverar sig dock för att man kan komma att öka antalet aktier i erbjudandet så att bolaget tillförs ytterligare högst 825 miljoner kronor. Det skulle innebära att man emitterar ytterligare 5,5 miljoner aktier.

Emissionen är i enlighet med det bemyndigande styrelsen erhöll från Klöverns extra bolagsstämma den 22 oktober och likviden ska användas för fortsatt tillväxt av Klövern. Teckningsperioden i erbjudandet löper från 7 november till 18 november (för allmänheten dock endast till 17 november). De nya preferensaktierna kommer att ge en årlig utdelning om 10 kronor per aktie vilket innebär att givet teckningskursen 150 kronor blir avkastningen 6,67 procent per år.

Klövern meddelar även att den sammanläggning av aktier som bolagsstämman i oktober bemyndigade kommer att ske den 22 december. Sammanläggningen kommer att ske som en omvänd split så att två aktier blir en och det gäller alla aktieslag, såväl preferensaktier som stamaktier av serie A och den nya aktieserien B.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Klövern

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.