Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Klar vinstökning hos Corem

Publicerad: 2 maj 2012, 06:16

Corem Property Group gjorde ett förvaltningsresultat på 34 miljoner kronor för årets första kvartal vilket är en förbättring med 10 miljoner jämfört med samma kvartal 2011.


Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Corem Property Group gjorde ett förvaltningsresultat på 34 miljoner kronor för årets första kvartal vilket är en förbättring med 10 miljoner jämfört med samma kvartal 2011. Ökningen förklaras dels av ökade hyresintäkter men även av lägre fastighetskostnader som väger mot ett sämre finansnetto än ifjol.

Andelen i delägda bolags resultat ökade med 25 miljoner kronor och orealiserade värdeförändringar i fastigheter och derivat ökade också i positiv riktning, med 11 respektive 41 miljoner kronor mer än under fjolårets samma kvartal. Sammanlagt gjorde man ett resultat på 125 miljoner, 1,46 kronor per stamaktie, vilket är en klar vinstökning från 2011 då koncernen redovisade en vinst på 53 miljoner kronor, 0,49 kronor per aktie, under det första kvartalet.

Periodens kassaflöde var negativt med 13 miljoner kronor, även det en klar förbättring från fjolåret, och tillgångarna ökar med 69 miljoner kronor samtidigt som det egna kapitalet ökar med 132 miljoner vilket innebär en ökad soliditet.

Redaktionen

Källa: Börsmeddelande från Corem Property Group

Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.