Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Kilenkrysset gör vinst på 380 miljoner efter vältajmad försäljning

Publicerad: 9 mars 2020, 10:37

Kilenkryssets ordförande Jan Persson.

Foto: Kilenkrysset

Kilenkrysset sålde i februari av sitt aktieinnehav i Catena. Det resulterade i en vinst på cirka 380 miljoner kronor efter att aktierna stigit med 160 procent på drygt två år.


Ämnen i artikeln:

KilenkryssetCatena Fastigheter

Catena köpte i december 2017 fem logistikfastigheter från Kilenkrysset med ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor. Betalning skedde delvis med 1 678 017 nyemitterade Catena-aktier till ett värde av 250 miljoner kronor.

I februari sålde Kilenkrysset merparten av aktierna till snittkursen 391 kronor, att döma av uppgifter från ägartjänsten Holdings. Det motsvarar en ökning med 162 procent jämfört med teckningskursen 149 kronor i den riktade nyemissionen. 

Försäljningen skedde antagligen kring 21 februari, vilket var strax innan oron för coronaviruset började göra avtryck i aktiemarknaden. På måndagsförmiddagen sjunker Catenas aktie 5 procent till 308 kronor efter att ett kraftigt fallande oljepris lett till nya börsras världen över.

Jan Persson inte längre med i Catenas valberedning

Catena meddelar på måndagen att Kilenkryssets ordförande Jan Persson, som en följd av aktieförsäljningen, inte längre kommer vara med i valberedningen. 

Denna utgörs istället av Anders Nelson, utsedd av Backahill Kil AB, Gustaf Hermelin, styrelsens ordförande och utsedd av SFU Sverige AB, Johannes Wingborg, utsedd av Länsförsäkringar Fondförvaltning AB, samt den nya valberedningsledamoten Olof Nyström, utsedd av Fjärde AP-fonden.

Valberedningens ordförande är Anders Nelson medan styrelsens ordförande Gustaf Hermelin är sammankallande. De fyra ägarrepresentanterna har tillsammans cirka 44 procent av rösterna i Catena per den 29 februari 2020.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.