Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

K-Fastigheter vill snabba på tillväxt med färskt kapital

Publicerad: 27 augusti 2020, 11:01

Jacob Karlsson, vd på K-Fastigheter.

Foto: Ajda Dzambic

K-Fastigheter avser att ge ut 2 miljoner nya aktier i syfte att ta in kapital från institutionella investerare. Bolaget vill på det sättet få ytterligare fart på projektverksamheten och även ta in nya ägare.


Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Bolaget skriver att det andra kvartalet var det resultatmässigt starkaste någonsin och att antalet lägenheter i pågående produktion hade ökat till 1 249 vid kvartalets slut. Motsvarande siffra vid årsskiftet var 700. 

Dessutom har bolagets projektportfölj ökat med 116 procent till 2 888 lägenheter under årets första sex månader. 

Läs även: K-Fastigheter köper i Växjö – igen

”Nuvarande transaktionsmarknad för byggrätter ger bolaget möjligheter till fortsatt expansion genom att förvärva byggrätter till fördelaktiga villkor. Vidare har bolaget säkrat förutsättningarna att nå det övergripande målet om att förvalta minst 5 000 lägenheter vid utgången av 2023 och är väl rustat organisatoriskt för att hantera en ökad tillväxt”, skriver K-Fastigheter i ett pressmeddelande.

Vidare uppges att – givet att emissionen faller väl ut – bolaget kommer se över sina operationella målsättningar och återkomma med nya som återspeglar de ökade ambitionerna.

Läs även: K-Fastigheter och Boklok blandar bostäder

Prissättning och tilldelning av aktier i den riktade emissionen beräknas ske innan handeln börjar Nasdaq Stockholm den 27 augusti 2020. 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

K-Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.