Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

JM:s aktie rusar på börsen

Publicerad: 10 september 2013, 11:50

JM är en av de stora vinnarna i tisdagens aktiehandel på Stockholmsbörsen.


Ämnen i artikeln:

JMOMX

JM är en av de stora vinnarna i tisdagens aktiehandel på Stockholmsbörsen. I skrivande stund har aktien stigit med hela 7,12 procent och kostar 188 kronor, jämfört med måndagens stängningskurser på 175,5 kronor. Aktiens omsättning har även den varit stor, JM-aktier för 111 miljoner har omsatts under dagen.

Vad som orsakar den stora kurshöjningen och den stora volymen är oklart men sannolikt har marknaden påverkats av storbanken Nordeas rekommendation att övervikta JM. Enligt nyhetsbyrån Direkt har även ABG Sundal Collier rekommenderat köp i JM samt höjt aktiens riktkurs till 200 kronor.

Sedan halvårsskiftet har JM stigit med 33 procent och som Fastighetsnytt nyligen rapporterade har blankare förlorat stort på sina korta positioner i bolaget den senaste tiden. Den aktör som blankat bolaget mest aggressivt, Kynikos Associates, meddelade på tisdagen att man minskat sin korta position till 1,5 procent av kapitalet i JM.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JMOMX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.