Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Jernhusens lönsamhet ökar

Publicerad: 7 februari 2014, 06:13

Jernhusens intäkter krymper och det gör bolagets driftnetto också vilket är rimligt trots att även fastighetskostnaderna sjunker.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Överskottsgraden, det viktiga nyckeltalet som visar driftöverskottet som andel av hyresintäkterna, stiger dock rejält vilket tyder på att bolaget blir lönsammare. Driftnettot för fjärde kvartalet 2013 hamnade på 120,6 miljoner kronor jämfört med 128,5 miljoner för motsvarande kvartal 2012. I sin kommentar skriver vd Kerstin Gillsbro att skillnaden beror på den hotellfastighet som revs i samband med bygget av Station Stockholm City.

Förvaltningsresultat hamnar på 63,7 miljoner kronor för kvartalet jämfört med 84,6 miljoner ifjol men när man väl kommit till resultat före skatt blir det en betydligt högre siffra än ifjol, beroende på den positiva värdeutvecklingen av fastighetsbeståndet. Resultat före skatt hamnar på 317,7 miljoner kronor jämfört med -2 miljoner ifjol.

Jernhusens balansräkning uppgick till 11,9 miljarder kronor vid årsskiftet och det egna kapitalet till 5 miljarder motsvarande en soliditet på 42 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.