Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Intea vill till börsen

Publicerad: 11 juni 2021, 14:35

Intea tror att bolagets profil med en hög andel offentliga hyresgäster kommer locka investerare

Intea Fastigheter har planer på att ansöka om notering på Stockholmsbörsen. Förhoppningen är att aktierna ska börja handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista inom ett år.


Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Arbetet med att förbereda bolaget inför en börsnotering har påbörjats vilket bland annat innefattar en översyn av bolagets organisation och kapitalstruktur, skriver Intea i ett pressmeddelande. Som ett led i detta kommer en extra bolagsstämma att hållas den 30 juni 2021. 

”Intea har visat att det går att växa med hög kvalitet inom vår nisch trots en betydande konkurrens. Vi tror att nya investerare kommer att uppskatta Inteas renodling med fokus på offentliga hyresgäster och specialanpassade fastigheter i kombination med en spännande projektportfölj. Genom en notering av aktien skapas ytterligare en kapitalkälla för bolaget, vilket stärker tillväxtpotentialen”, säger Henrik Lindekrantz och Christian Haglund, grundare av Intea, i en presskommentar.

Intea har sedan 2017 obligationer noterade på Nasdaq Stockholm och har en långsiktig BBB+ rating, med stabila utsikter från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating AS.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Intea Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.