Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Inget högtryck i svensk ekonomi

Publicerad: 5 augusti 2014, 05:02

I juli backade konjunkturinstitutets indikator 0,9 enheter, nedgången den här månaden beror främst på att indikatorerna för privata tjänstesektorn och hushållen sjönk. Även indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet minskade något.

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet sjönk 0,7 enheter i juli och ligger nära 5 enheter över det historiska genomsnittet. Omdömena om orderstockens storlek blev något mer negativa, medan sysselsättningsplanerna justerades ner en aning jämfört med månaden innan.

Konfidensindikatorn för detaljhandeln steg 0,4 enheter i juli och ligger nu 10 enheter över det historiska genomsnittet. Försäljningsutfallet var något bättre än tidigare och förväntningarna på försäljningen de närmaste månaderna justerades upp.

Hushållens konfidensindikator sjönk 1,4 enheter i juli och ligger därmed i stort sett i nivå med det historiska genomsnittet. Det är hushållens syn på sin egen ekonomi som är mer negativ medan man ser något mer positivt på ekonomin i Sverige jämfört med i juni.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet – 30 juli

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev