Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Inget högtryck i svensk ekonomi

Publicerad: 5 Augusti 2014, 05:02

I juli backade konjunkturinstitutets indikator 0,9 enheter, nedgången den här månaden beror främst på att indikatorerna för privata tjänstesektorn och hushållen sjönk. Även indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet minskade något.


Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet sjönk 0,7 enheter i juli och ligger nära 5 enheter över det historiska genomsnittet. Omdömena om orderstockens storlek blev något mer negativa, medan sysselsättningsplanerna justerades ner en aning jämfört med månaden innan.

Konfidensindikatorn för detaljhandeln steg 0,4 enheter i juli och ligger nu 10 enheter över det historiska genomsnittet. Försäljningsutfallet var något bättre än tidigare och förväntningarna på försäljningen de närmaste månaderna justerades upp.

Hushållens konfidensindikator sjönk 1,4 enheter i juli och ligger därmed i stort sett i nivå med det historiska genomsnittet. Det är hushållens syn på sin egen ekonomi som är mer negativ medan man ser något mer positivt på ekonomin i Sverige jämfört med i juni.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet – 30 juli

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.