Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Inga överraskningar från Fabege

Publicerad: 24 april 2014, 05:30

Fabege redovisar ett driftnetto på 349 för årets första kvartal och ökar därmed driftnettot med 19 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Hyresintäkterna är oförändrade vilket per definition innebär att man har lägre fastighetskostnader, till störst del beroende på den milda vintern. Lönsamhetsmåttet överskottsgrad stiger därmed med 3,7 procentenheter till 68 procent. Förvaltningsresultatet ökar med 15 miljoner till 150 miljoner för kvartalet.

På grund av det lägre ränteläget ökade undervärdet i bolagets derivatportfölj med 141 miljoner kronor vilket således medförde en orealiserad förlust om just det beloppet. Under fjolårets första kvartal minskade undervärdet i portföljen med 188 miljoner och där har vi förklaringen till att Fabeges resultat för kvartalet sjönk med närmare 300 miljoner jämfört med fjolåret. Före skatt hamnar vinsten på 330 miljoner kronor jämfört med 620 miljoner ifjol.

Koncernens samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 36,1 miljarder kronor och det egna kapitalet till 12,3 miljarder vilket innebär en soliditet på 34 procent. Övriga nyckeltal tyder på ett robust fastighetsbolag, fastigheterna är belånade till 59,6 procent och den löpande verksamheten täcker räntorna 2,3 gånger om. Kassaflödet från den löpande verksamheten var negativt om 745 miljoner kronor vilket förklaras av att bolaget betalat skatt på grund av sina pågående skattetvister.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.