Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Huggsexan om Tre Kronor fortsätter

Publicerad: 6 maj 2021, 06:52

Svenska Handelsfastigheters vd Lennart Sten säger att bolaget köpt 10,05 procent av aktierna i Tre Kronor

Svenska Handelsfastigheter höjer sitt bud på Tre Kronor till 163 kronor per aktie och trumfar därmed Trophis bud som kom tidigare i veckan.


Ämnen i artikeln:

Svenska HandelsfastigheterTre Kronor Property InvestmentTrophi Fastigheter

Det ursprungliga budet, som Svenska Handelsfastigheter la den 13 april, låg på 151 kronor. 

Dagens bud innebär en premie om 21 procent jämfört med Tre Kronors stängningskurs 12 april, det vill säga dagen före det första budet, och är knappt 2 procent högre än Trophis dito. Det nya budet värderar samtliga aktier i Tre Kronor till 1 675 miljoner kronor.

Läs även: Trophi lägger konkurrerande bud på Tre Kronor 

– Tre Kronor har ett mycket bra bestånd av handelsfastigheter som väl kompletterar vår portfölj. Utifrån den gemensamma målsättningen att skapa attraktiva handelsplatser ser vi intressanta skalfördelar genom att kombinera bestånden, säger Lennart Sten, vd på Svenska Handelsfastigheter, i en presskommentar.

Äger drygt 10 procent

Svenska Handelsfastigheter meddelar även att man under onsdagen förvärvat totalt 1 032 644 aktier i Tre Kronor, motsvarande drygt 10 procent av aktierna och rösterna bolaget, till  kursen 163 kronor. Säljare är Citifa AB, som ägs av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm.  

– Vi har förvärvat aktier motsvarande 10,05 procent av aktier och röster i Tre Kronor och höjer nu även vederlaget i erbjudandet för att vi är övertygade om att vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en fortsatt långsiktigt hållbar tillväxt och lönsamhet, säger Lennart Sten.

Läs även: Trophis vd: Även Norge och Danmark intressanta marknader 

Svenska Handelsfastigheter uppger även att acceptperioden förlängs till den 20 maj. Vidare klargörs att aktieägare som redan lämnat in sina aktier för 151 kronor kontant per aktie automatiskt att få ta del av det höjda vederlaget i det reviderade erbjudandet om 163 kronor kontant per aktie.

– För att ge resterande aktieägare tid att utvärdera vårt reviderade erbjudande och i syfte att uppnå ett innehav om mer än 90 procent av aktierna i Tre Kronor, förlänger vi acceptperioden till den 20 maj 2021, säger Sten.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.