Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Hemfosa stiger efter storaffär

Publicerad: 19 November 2014, 09:10

Fastighetsaktierna går mot strömmen på börsen på onsdagsförmiddagen där det är försiktiga nedgångar hittills. OMX S30 har fallit med 0,2 procent samtidigt som fastighetsindex har stigit med 0,4 procent.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterHemsö FastigheterStockholmsbörsen

Fastighetsaktierna går mot strömmen på börsen på onsdagsförmiddagen där det är försiktiga nedgångar hittills. OMX S30 har fallit med 0,2 procent samtidigt som fastighetsindex har stigit med 0,4 procent. De stora fastighetsbolagen ligger på svag plus men dagens stora vinnare, hittills, är Hemfosa Fastigheter som har stigit med hel 3,85 procent och ligger nu på nya rekordkursen 128,25.

Hemfosas stigning under dagen förklaras utan tvekan av den storaffär bolaget meddelade om på tisdagen då man köpte fastigheter för 3,3 miljarder kronor ifrån Hemsö som i sin tur köpte en tomträtt för 1,1 miljarder. Hemfosa är också dagens hittills i särklass mest omsatta fastighetsaktie, aktien har handlats för 32 miljoner kronor och står därmed för närmare hälften av onsdagens omsättning om 69 miljoner.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.