Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Hemfosa emitterar preferensaktier

Publicerad: 20 november 2014, 07:09

Styrelsen för Hemfosa Fastigheter har beslutat att emittera 3 miljoner preferensaktier till teckningskursen 325 kronor per aktie vilket före emissionskostnader tillför bolaget 975 miljoner kronor i nytt eget kapital.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterJens Engwall

Det blir bolagets första emission av preferensaktier och görs med stöd av det bemyndigande bolaget fick från extra bolagsstämman 12 november.

Då utdelningen är av bolagsstämman fastställd till 20 kronor per aktie kommer preferensaktierna att ge en direktavkastning om 6,2 procent årligen. Teckningsperioden i bolagets erbjudande sträcker sig från 21 november till 3 december (2 december för allmänheten) och beräknad första handelsdag är 12 december.

I en kommentar skriver Jens Engwall, vd för Hemfosa, att bolaget har en tydlig ambition att växa ytterligare och att man därför vill ha tillgång till kapital.

”Vi ser preferensaktier som ett bra komplement till våra befintliga finansieringskällor och bedömer att vår fastighetsportfölj med stabila intäktsflöden är väl lämpad att delvis finansieras med preferensaktier,” skriver han vidare.

Hemfosas styrelse kan komma att emittera ytterligare 2 miljoner aktier vid stor efterfrågan och då kommer bolaget att tillföras 1 625 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Hemfosa Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News