Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Göteborg säger upp avtal med Prime Living

Publicerad: 7 februari 2020, 14:54

Göteborgs stadsvapen Bild: Mostphotos

Göteborgs kommun har beslutat sig för att säga upp ett arrendeavtal med Prime Living Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

GöteborgPrime Living

Göteborgs kommun har beslutat sig för att säga upp ett arrendeavtal med Prime Living. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett arrendeavtal avseende markområden på fastigheterna Rambergsstaden 733:398, 68:1 och 733:401, som ingåtts mellan kommunen och Prime Living genom dotterbolag.

Göteborgs kommun anser att Prime Living missköter och vanvårdar arrendestället, att arrendestället används i strid mot ändamålet genom att använda det som uppställningsplats för bostadsmoduler, samt att uppställda bostadsmoduler och uppförda husgrunder saknar erforderligt bygglov. Enligt kommunen ger ovanstående grund för uppsägning.

Prime Living motsätter sig beslutet

Prime Living anser att påståendet om att arrendestället nyttjas i strid mot ändamålet saknar fog. I arrendeavtalet anges det att arrendestället ska användas för ändamålet studentbostäder. Syftet med de moduler som i dagsläget är uppställda på arrendestället är att dessa ska nyttjas som studentbostäder, skriver Prime Living.

Bolaget anför vidare att uppförandet av studentbostäderna för stunden har avbrutits innebär inte att användningen av arrendestället har förändrats. Prime Living har även inkommit med förnyade bygglovansökningar till Stadsbyggnadskontoret i januari 2020. Bolaget är av uppfattningen att arrendeställets skick inte kan anses vara värre än vad som normalt kan förväntas av ett pågående byggprojekt.

Prime Living uppger även att uppsägningen saknar giltig grund och betraktar vad som beskrivs som en obefogad upphävning som ett väsentligt avtalsbrott. Bolaget anser att kommunen är skyldig att ersätta den ekonomiska skada som orsakas till följd av uppsägningen.

Slutligen skriver Prime Living att man kommer undersöka förutsättningarna för att rikta krav mot kommunen för relaterade kostnader och skada som bolaget åsamkats, vilket enligt en preliminär bedömning uppgår till betydande belopp.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

GöteborgPrime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.