Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Genova till börsen i slutet av juni

Publicerad: 22 juni 2020, 13:13

Genova börsnoteras 30 juni till en värdering om 2 miljarder. Samtidigt med noteringen sker dock ett kapitaltillskott som bolaget hoppas ska snabba på bolagets tillväxt inom hyres- och samhällsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Det framgår av ett pressmeddelande som Genova publicerade före midsommarhelgen. Beräknad första dag för handel i bolagets stamaktier på Nasdaq Stockholm är den 30 juni.

Genova är inriktade på en hållbar och miljöcertifierad byggnation av fastigheter i Stockholmsområdet och Uppsala.

Läs även: Genova köper fastigheter och hyr ut i Uppsala

”Genovas fokus på kassaflöde i kombination med projektutveckling av hyresbostäder och samhällsfastigheter för egenlångsiktig förvaltning skapar goda förutsättningar för fortsatt tillväxt. Vi har en stor projektportfölj som säkerställer detta, oavsett konjunktur, säger Genovas vd Michael Moschewitz i en presskommentar.

Priset per stamaktie är 65 kronor, vilket i nuläget motsvarar en värdering av Genova om sammanlagt cirka 2 miljarder kronor. Bolaget kommer dock tillföras kapital genom nyemitterade aktier.

Huvudägare minskar ägande

Erbjudandet i samband med noteringen utgörs av 7,7 miljoner nyemitterade stamaktier, värda motsvarande cirka 500 miljoner kronor, och 2,3 miljoner befintliga stamaktier som erbjuds av bolagets huvudägare, värda motsvarande cirka 150 miljoner kronor. 

Huvudägarna är Micael Bile (genom Tranviks udde AB) samt Andreas Eneskjöld (genom Manacor Group AB).

Läs även: Genova uppför Svanen-märkt hus i Knivsta

I syfte att täcka eventuell övertilldelning har bolaget och huvudägarna åtagit sig att erbjuda ytterligare högst 1 500 000 stamaktier, varav högst 1 155 000 nyemitterade stamaktier och högst 345 000 befintliga stamaktier från huvudägarna. Det motsvarar ytterligare cirka 98 miljoner kronor.

”Genom stamaktienoteringen och kapitaltillskottet får vi möjlighet att accelerera förvärvstakten och projektutvecklingen samtidigt som det ger oss en tydligare position i vårt arbete med kommuner. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla Genova med fler aktieägare ombord”, säger Genovas vd Michael Moschewitz.

Bolaget tillförs 576 miljoner kronor

Om erbjudandet fulltecknas och övertilldelningsoptionen utnyttjas i sin helhet kommer det totala värdet att uppgå till högst cirka 748 miljoner kronor. Av dessa tillfaller cirka 576 miljoner kronor bolaget, innan avdrag för kostnader för erbjudandet.

Totalt bjuds högst 11,5 miljoner stamaktier ut, vilket motsvarar cirka 29 procent av det totala antalet stamaktier och röster i bolaget.

Anmälningsperioden beräknas pågå från den 22 juni till och med den 29 juni 2020.

Länsförsäkringar Fondförvaltning AB, Lancelot Asset Management AB, Capital Research and Management Company samt Skandia Fonder AB har med vissa förbehåll åtagit sig att förvärva stamaktier i det avsedda erbjudandet för ett belopp om högst 450 miljoner kronor, vilket motsvarar totalt 60 procent av det avsedda erbjudandet inklusive övertilldelning.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Genova Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.