Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

FSBX föll med över 3 procent

Publicerad: 15 Oktober 2014, 16:54

Efter den positiva börsutvecklingen på tisdagen föll botten ur igen och det var inte enkom på den svenska börsen, samtliga av Europas ledande börsen rasade närmare med, eller mer än, 3 procent.


Ämnen i artikeln:

FSBX

Efter den positiva börsutvecklingen på tisdagen föll botten ur igen och det var inte enkom på den svenska börsen, samtliga av Europas ledande börsen rasade närmare med, eller mer än, 3 procent, och i USA har Dow Jones-index i skrivande stund fallit med 1,9 procent. Anledningen sägs bland annat vara global konjunkturoro och det fallande oljepriset samt att det avslöjades på onsdagen att grekiska banker återigen har problem att brottas med.

Stockholmsbörsen föll till slut med 2,9 procent och fastighetsindex med 2,7 procent. Samhällsbyggnadsindex FSBX föll med 3,1 procent där Skanska, den aktie som väger mest i index, visade sig vara ett rejält sänke. Skanska föll med 4,4 procent i onsdagens handel men den aktie som föll mest i FSBX var dock ett annat byggbolag, Peab som föll med 4,9 procent. Endast tre aktier i FSBX steg i kurs, Catena, Heba och Platzer, varav Heba var den som presterade bäst, steg med 2,5 procent.

FSBX ligger nu på 90,62 vilket är det i särklass lägsta värdet hittills och därmed har index fallit med 9,38 procent sedan det började räknas i maj.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.