fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Fredrik Brodin: Offentliga Hus har stort rekryteringsbehov

Publicerad: 26 februari 2020, 15:46

Fredrik Brodin, vd för Offentliga Hus, vill växa bolaget och samtidigt få ner lånekostnaderna. Foto: Offentliga Hus

Offentliga Hus kommer anställa friskt framöver för att understödja bolagets expansion inom segmentet samhällsfastigheter. Det säger Offentliga Hus vd Fredrik Brodin till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

Offentliga HusFredrik BrodinStendörren Fastigheter

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Offentliga Hus fastighetsvärde växte från 4 till drygt 7 miljarder kronor 2019, och ambitionen är att fortsätta växa i hög takt. 

Siktet är i första hand inställt på segmenten skolor och utbildning, vård och omsorg, samt kontor med hyresgäster från den offentliga sektorn.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna växa fastighetsvärdet med flera miljarder per år, säger Fredrik Brodin.

Än så länge har bolaget dock inte satt några konkreta mål för tillväxt och lönsamhet på pränt. Så kommer ske först framåt våren då bolaget även kommer ge mer konkret information om sina börsplaner.

Fredrik Brodin, som tog över som vd 1 januari i år, skrev i bokslutskommunikén att bolaget siktar på en notering på First North under 2020 med avsikten senare gå vidare till Stockholmsbörsens huvudlista.

Läs även: Stendörren-trio tar över rodret i Offentliga Hus

Brodin var tidigare vd för Stendörren, som han var med om att bygga upp och ta till börsen.

Hoppas på bättre tillgång till kapital

Syftet med att notera Offentliga Hus är att sprida ägandet och skapa bättre förutsättningar för att finansiera bolagets tillväxt. Brodin framhåller att en notering gör att det blir lättare att ta in kapital genom att emittera olika typer av aktieslag eller obligationer.

Bolaget hoppas även uppnå en investment grade rating. 

– Dit vill vi på sikt för det ger så otroligt mycket bättre finansiella förutsättningar. Kapitalet blir mycket billigare, säger Fredrik Brodin.

Offentliga Hus har tilldelats kreditbetyget BB- av Nordic Credit Rating. Det innebär att betyget måste höjas med tre snäpp på en skala med ett 20-tal steg.

– För att nå det så behöver vi dels blir ett större bolag, det vill säga växa balansräkningen, och vi får inte ha för hög belåning, säger Fredrik Brodin.

Betydligt fler anställda om ett år

Offentliga Hus har lagt ut fastighetsförvaltningen på entreprenad och har därför bara tre anställda i nuläget. Bolaget är dock i färd med att anställa ny personal.

– Vi söker folk inom fastighetsutveckling, förvaltning, uthyrning, och analys. Det är fyra områden där vi ser ett rekryteringsbehov för bolaget i närtid, säger Brodin.

– Formellt sett är vi bara tre stycken, men vi har en hel del folk på väg in i bolaget. Vi räknar med att vara mellan 15 och 20 inom ett år.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev