Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Fortsatt fastighetsslakt – ned 14 procent i veckan

Publicerad: 28 februari 2020, 08:29
Uppdaterad: 28 februari 2020, 16:35

Foto: Mostphotos

Stockholmsbörsen föll igen på fredagen efter fortsatt oro över coronavirusets framfart. Fastighetsindex rasade över 5 procent, vilket är det största fallet på en enskild börsdag sedan 2011.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Fastighetsbolagen, som handlades till rekordpremier i början av året efter att ha stigit nästan 60 procent förra året, backade därmed hela 14 procent den gångna veckan.

Sagax, Catena, Castellum, Klövern, Nyfosa, Fastpartner, Wihlborgs, Fabege och Balder stängde alla ner 6-7 procent på fredagen. Än sämre gick det för Corem, som tappade 10 procent.

Stockholmsbörsen som helhet backade drygt 3 procent, vilket var ungefär i linje med utvecklingen för ledande aktieindex i Asien, Europa och USA.

”Världens aktiemarknader går mot den värsta veckan sedan finanskrisens kärna, efter att rädslan ökat för att covid-19 kan utvecklas till en global pandemi och leda till en global recession”, skrev Nordea i ett nyhetsbrev på fredagsmorgonen.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.