Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Föreslår ny aktieserie och omvänd split

Publicerad: 23 September 2014, 06:51

Klövern avser införa en ny serie stamaktier, Klövern B. Aktierna ska emitteras via en fondemission, vilket i detta fall innebär att ägare av befintliga stamaktier i bolaget, serie A, erhåller tio B-aktier för varje A-aktie utan att behöva betala för det, det vill säga att man emitterar 1 665 443 600 nya stamaktier av serie B.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klövern avser införa en ny serie stamaktier, Klövern B. Aktierna ska emitteras via en fondemission, vilket i detta fall innebär att ägare av befintliga stamaktier i bolaget, serie A, erhåller tio B-aktier för varje A-aktie utan att behöva betala för det, det vill säga att man emitterar 1 665 443 600 nya stamaktier av serie B.

Det nya aktiekapitalet, 1 665 443 600 kronor ska tillföras bolaget från det fria egna kapitalet och bolagets reservfond.

Syftet är en enligt ett marknadsmeddelande från Klövern att öka bolagets flexibilitet vid framtida kapitalanskaffning ”som kan komma att genomföras i syfte att finansiera fortsatt tillväxt.” Beslut om emissionen tas på en extra inkallad bolagsstämma som hålls den 22 oktober och den nya aktien väntas börsnoteras i december.

Därutöver begär styrelsen bolagsstämmans bemyndigande att emittera nya preferensaktier, som högst 12,5 miljoner aktier samt att emittera stamaktier upp till 10 procent av aktiekapitalet i båda serierna.

Vidare föreslår styrelsen för Klövern att en omvänd split genomförs så att aktier av respektive serier läggs ihop således att två stamaktier av serie A läggs samman till en stamaktie av serie A och det samma gäller stamaktier av serie B och preferensaktier. Den föreslagna preferensaktieemissionen om 12,5 miljoner aktier ska ske innan spliten genomförs men efter den föreslår man att utdelningen per preferensaktie fördubblas till 20 kronor per år.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.