lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Film: Neobo stängde på 17,10 kronor efter intensiv premiär

Publicerad: 10 februari 2023, 08:45

Ylva Sarby Westman drar i klockan.

Foto: Philip Wallin

SBB-avknoppade Neobo premiärhandlades på First North under fredagen. Kursen stängde på 17,10 kronor. Som högst handlades Neobo för 20,80 och som lägst för 15,80. Totalt omsattes aktier för 483,5 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetIlija Batljan

SM


Baserat på SBB-aktiens nedgång på avknoppningsdagen den 27 decemeber, ska Neoboaktien, allt annat lika, kosta omkring 17,85 kronor. Stockholmsbörsens fastighetsindex har dock avancerat 11 procent sedan dess, skriver Di.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

I Neobo ingår bostadsfastigheter från Amasten som SBB förvärvade för cirka ett år sedan. I Neobos uppdatering inför handelsstarten har värdet på fastighetsbeståndet sjunkit från 15,8 till 15,3 miljarder kronor under det fjärde kvartalet.

Läs även: Sarby Westmans nya tuffa uppdrag: ”Jag tvekade aldrig när Ilija ringde”

Vd-skål. Ilija Batljan och Ylva Sarby Westman firade börsintroduktionen.

Foto: Philip Wallin

Fastighetsnytt var på plats på Nasdaq i Frihamnen vid börsnoteringen och fick ett samtal med SBB:s vd och grundare Ilija Batljan.

– Det är en fantastisk fin ledning, och ett fint bolag. Det är faktiskt det första rena noterade bostadsbolaget, om man tittar till antalet bostäder och marknadsvärde.

Tror du att de kommer förädla portföljen på ett bra sätt?
– Jag tror de kommer göra ett väldigt bra jobb, och tanken har ju varit att skapa en Sverige-portfölj. Sedan kan man fortsätta utveckla verksamheten därifrån.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev