måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Fastighetsbolag mot strömmen på börsen

Publicerad: 13 februari 2023, 12:38

Foto: Cornelia Jönsson

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på måndagen uppåt. Flera fastighetsbolag tappade däremot mark, däribland Castellum, SBB och Wallenstam.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellumAkelius FastigheterSBB FastigheterWallenstam Fastigheter

ND


Vid 13.15-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 1,0 procent till nivån 2.223. Aktier för 8 miljarder kronor hade bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna var riktningen också positiv om än inte i lika stor utsträckning som i Stockholm. Parisbörsen sågs upp strax under 1 procent medan London- och Frankfurtbörsen steg något under en halv procent.

Castellum sänktes nästan 6 procent. Bolaget meddelade planer på att ta in 10 miljarder kronor i nytt kapital i en helt garanterad företrädesemission. Den största ägaren - Akelius Residential Property – har åtagit sig att teckna sin pro-rata-andel på närmare 13 procent och är en av garanterna. Castellums förvaltningsresultat på 912 miljoner kronor för det fjärde kvartalet var 13 procent lägre än analytikernas förväntan, enligt Infront. I sektorn backade även SBB och Wallenstam med 3 respektive 0,3 procent.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev