lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Fastators utdelningspremiär skjuts på framtiden

Publicerad: 6 april 2020, 08:59

Fastators vd Joachim Kuylenstierna Foto: Fastator

Det var tänkt att Fastator skulle dela ut pengar för första gången under våren, men planerna skrinläggs nu till följd av coronavirusets spridning. Dessutom skjuter ett av Fastators innehavsbolag upp tillträdet av en affär.

Ämnen i artikeln:

FastatorCoronaviruset

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Fastator uppgav i samband med bokslutskommunikén att bolaget kommer dela ut pengar för första gången. Styrelsens förslag till årsstämman den 6 maj var att lämna en utdelning om 3,00 kronor per aktie för 2019. Förslaget läggs nu på is.

”Mot bakgrund av ovanstående har styrelsen, trots den i förhållande till resultatet modesta utdelningen, beslutat att istället föreslå att ingen utdelning lämnas under våren. Styrelsen ser också att det kan vara bra att behålla pengarna i bolaget som ”krigskassa” då goda affärer kan komma i tider som dessa”, skriver Fastator i ett pressmeddelande. 

Samtidigt säger bolaget att om situationen i världen förändras till det bättre så kan styrelsen komma att kalla till en extra bolagsstämma senare under året för att besluta om en extra utdelning.

Affär slutförs när banksystemet normaliserats

Vidare meddelas att innehavsbolaget Industrisamhället skjutit upp tillträdet av en förvärvet av 31 fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 600 miljoner kronor Affären offentliggjordes i slutet av förra året. 

”Med anledning av de försämrade förutsättningarna på bank- och kapitalmarknaderna har Fastatorsinnehavsbolag Industrisamhället skjutit upp tillträdet av den affär som offentliggjordes i december. Tillträde sker när marknaden och banksystemet återgått i normalläge”, skriver Fastator. 

Fastator uppger dock att bolaget står dock på stabil grund med en stark balansräkning och kassa. Vidare framhålls att det största innehavsbolaget – samhällsfastighetsbolaget Offentliga Hus – och vars hyresintäkter kommer från den offentliga sektorn, inte känner av någon påverkan från krisen.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev