Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Emitterar nya aktier för 6,3 miljarder som del av Norrporten-finansiering

Publicerad: 18 maj 2016, 07:18

Castellums vd Henrik Saxborn och Norrportens vd Jörgen Lundgren. OBS bilden är ett montage.

Castellum kommer i sin förestående företrädesemission av aktier i bolaget att emittera cirka 82 miljoner nya aktier. Det innebär att för varje två aktier som befintliga aktieägare i bolaget äger kommer man att kunna teckna en ny aktie.


Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Castellum kommer i sin förestående företrädesemission av aktier i bolaget att emittera cirka 82 miljoner nya aktier. Det innebär att för varje två aktier som befintliga aktieägare i bolaget äger kommer man att kunna teckna en ny aktie. Det totala antalet aktier i bolaget är drygt 172 miljoner men då Castellum självt äger cirka 8 miljoner aktier emitterar man 82 miljoner vilket motsvarar hälften av det utestående antalet aktier.

Teckningskursen blir enligt ett pressmeddelande 77 kronor per aktie, vilket är underkurs givet tisdagens stängningskurs på 127,2 kronor. Tisdagens kurs omräknad till antalet aktier efter emissionen blir 83,95 kronor och givet den kursen är 77 kronor en underkurs om 8,3 procent. Då det handlar om en företrädesemission behöver den inte skapa någon utspädning men för de aktieägare som väljer att inte delta blir utspädningen cirka 33 procent.

Emissionen är ett led i finansieringen av Castellums köp av Norrporten och genom den avser man få in cirka 6,3 miljarder kronor. Därmed finansierar man cirka 47 procent av köpesskillingen på 13,4 miljarder och resten kommer att finansieras med lån och en apportemission som riktas direkt till Norrportens nuvarande ägare, Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden.

Innan emissionen kan äga rum måste den godkännas av Castellums extrastämma som sammanträder 20 maj och hela emissionsprocessen beräknas vara klar 14 juni. Fem banker har förbundit sig att garantera emissionen, det vill säga köpa de aktier som inte tecknas. Dessa är Carnegie, Handelsbanken Capital Markets, HSBC Bank, SEB och Swedbank.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

CastellumNorrporten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.