Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Delar ut Housing till aktieägarna

Publicerad: 18 Mars 2016, 08:29

Styrelsen för NCC har föreslagit bolagets årsstämma att dela ut samtliga aktier i bolaget HoldCo Residential 1 AB till NCC:s aktieägare. Röstar stämman i enlighet med styrelsens förslag så är målet att HoldCo börsnoters under året.


Ämnen i artikeln:

NCC

HoldCo Residential är ett det juridiska namnet på det bolag som bildats kring NCC:s bostadsutvecklingsverksamhet, NCC Housing. Enligt Johan Bergman, ansvarig för investor relations hos NCC, kommer bolaget att byta namn inför avknoppningen från NCC.

Aktieägarna i NCC ska besluta om utdelningsförslaget på NCC årsstämma den 12 april. Då huvudägaren, Nordstjernan, kontrollerar 62,2 procent av rösterna i NCC finns det inte mycket som tyder på att avknoppningen inte blir verklighet.

Bolaget kommer delas ut till NCC:s aktieägare i förhållandet 1:1, det vill säga att en aktie i NCC berättigar till en aktie i HoldCo. Det gäller både A- och B-aktier och Johan Bergman förklarar att huvudägaren Nordstjernan har förbundit sig att omvandla A-aktier till B-aktier i syfte att gå under 50 procents röstandel i det nya bolaget.

– Det är en förutsättning för att bolaget kan delas ut i enlighet med Lex Asea så att övriga svenska aktieägare inte behöver beskatta sin utdelning, säger han.

Avstämningsdag för utdelningen kommer sannolikt att bestämmas av styrelsen, enligt det förslag som stämman har att ta ställning till.

Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat har Joachim Hallengren utsetts till vd för det nya bolaget och Ann-Sofi Danielsson är dess CFO.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.