Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Corem inför B-aktier och slår ihop aktier

Publicerad: 14 november 2017, 14:09

Eva Landén är vd på Corem.

Foto: Corem.

Corems extra bolagsstämma har beslutat att införa ett nytt aktieslag, B-aktier. Det innebär att bolagets befintliga stamaktie döps om till A-aktie och befintliga aktieägare erhåller B-aktier i förhållande till sitt A-aktieinnehav via en fondemission.


Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Corems extra bolagsstämma har beslutat att införa ett nytt aktieslag, B-aktier. Det innebär att bolagets befintliga stamaktie döps om till A-aktie och befintliga aktieägare erhåller B-aktier i förhållande till sitt A-aktieinnehav via en fondemission. För varje A-aktie erhåller aktieägarna tio B-aktier som sedan har 1/10 röster per aktie. Preferensaktie i bolaget är inte berättigade till att erhålla B-aktier, enligt ett pressmeddelande. Avstämningsdag för fondemissionen är 11 december.

Vidare beslöt stämman att slå ihop aktier så att två aktier blir en, en omvänd split 1:2. Avstämningsdag för sammaslagningen, som gäller både A- och B-aktier ska beslutas av styrelsen.

Slutligen beslöt stämman att godkänna de förvärv från närstående bolag som Corem tidigare meddelat om.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.