Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Catenas aktie faller väntat

Publicerad: 6 oktober 2016, 17:23

Gustaf Hermelin, vd för Catena.

Foto: Mattias Fröjd.

Catenas aktie föll under torsdagen med 7,24 procent – väntat med tanke på nyemissionen med en utspädning på 7,5 procent. Emissionen tyder möjligtvis på att bolaget planerar någon eller några större affärer i närtid.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterGustaf Hermelin

Catenas aktie föll under torsdagen med 7,24 procent. Fallet är dock vad man kan förvänta sig, med tanke på att emissionen man tecknat dagen innan ger en utspädning på 7,5 procent.

Under dagen uttalade sig även Erik Penser Bank om Catenas nyemission, och menar att den antyder att Catena har någon eller några större affärer på gång.

Banken skriver i en analys på sin hemsida följande:

“Då Catena är konservativt belånat till att börja med och inte har några preferensaktier eller hybridinstrument hade de egentligen inte behövt mer kapital för att göra fastighetsaffärer. Emissionen ger dem dock ännu mer utrymme och de kan samtidigt behålla en bra balansräkningsprofil vilket i sig kan visa sig viktigt de kommande åren. Då Catena hela tiden utvärderar ett flertal projekt och affärer tror vi inte att styrelsen skulle ha godkänt en emission utan att ha en hög förväntan om att bolaget kan och kommer att göra värdeskapande affärer i relativ närtid.”

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News