Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Catena aktien rusar

Publicerad: 21 Augusti 2012, 12:31

Catenas aktie har klättrat rejält på Stockholmsbörsen på en dryg vecka. Det framgår av handelsinformation och historiska kurser på Nasdaq OMX hemsida.


Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Catenas aktie har klättrat rejält på Stockholmsbörsen på en dryg vecka. Det framgår av handelsinformation och historiska kurser på Nasdaq OMX hemsida. Vid börsens stängning måndagen den 13 augusti kostade en Catenaaktie 49,9 kronor men strax före klockan 16 på tisdagen kostade samma aktie 64 kronor, en ökning med 14,1 kronor vilket motsvarar 28,2 procent.

Bolaget lämnade den 9 augusti in sin kvartalsrapport för det andra kvartalet och redovisade då en ganska blygsam vinst men meddelade även att exploateringen av Haga Norra fortsätter. Förutom dessa har inga nyheter rörande bolaget rapporterats till marknaden.

Sådana skarpa rörelser i Catenas aktiekurs är dock inte helt utan motstycke. Hittills i år har den åkt en berg- och dalbana och svängt både upp och ner. Vid årsskiftet låg den på ungefär 60 kronor per aktie men klättrade sedan snabbt till 80 kronor och därifrån till 98 kronor på en endaste dag. Sedan dess har den sjunkit rejält ner till en bottennotering på 48,5 den 3 juli.

Samtidigt är Catena bland börsens absolut mest illikvida fastighetsaktier med en låg omsättning (genomsnittsomsättningen hittills i år ligger på 178 726 kronor och antalet avslut per dag är i regel mindre än 10). Därmed märks stora svängningar i aktiekursen bättre än om aktien vore höglikvid.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Catena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.