Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Castellums vinst krymper

Publicerad: 17 april 2012, 10:18

Göteborgsbaserade Castellum redovisar en vinst på 362 miljoner kronor för årets första kvartal en minskning med 32 miljoner från fjolårets samma period. Bolagets förvaltningsresultat ökar dock med 23 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellums driftöverskott ökade med 40 miljoner över en tolvmånadersperiod och hamnade på 469 miljoner för första kvartalet. Samtidigt ökar de centrala administrationskostnaderna med 3 miljoner och förlust på grund av räntenetto med 14 miljoner vilket gör att förvaltningsresultatet hamnar på 273 miljoner kronor jämfört med fjolårets 250 miljoner. Att den slutgiltiga vinsten ända krymper beror på att orealiserad vinst från värdeförändringar i fastighetsbeståndet minskar med 87 miljoner kronor.

Per aktie hamnar resultatet på 2,21 kronor (2,40 ifjol) och förvaltningsresultatet på 1,59 kronor (1,47).

Bolagets tillgångar ökade med 227 miljoner kronor under kvartalet medan det egna kapitalet minskade med 245 miljoner. Periodens kassaflöde var negativt med 75 miljoner kronor medan det var positivt med 101 miljoner under samma period ifjol.

Redaktionen

Källa: Börsmeddelande från Castellum

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.