onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Castellum köper hela SBB:s Entra-innehav

Publicerad: 14 juni 2021, 12:51

Castellums avgående vd Henrik Saxborn och Ilija Batljan, vd på SBB.

SBB säljer sitt innehav om knappt 15 miljoner aktier till Castellum, som därmed ökar innehavet till drygt 33 miljoner aktier. Det motsvarar en ägarandel om 18,2 procent.

Ämnen i artikeln:

Henrik SaxbornIlija Batljan

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Castellum köper de 14 947 109 aktierna i Entra till en kurs om 210 norska kronor per aktie, vilket ger en totalsumma på cirka 3,14 miljarder norska kronor.

Castellum beskriver förvärvet som ett effektivt sätt att uppnå önskad exponering mot norsk fastighetsmarknad, vilket ligger helt i linje med bolagets strategi att vara en ledande fastighetsägare och investerare på den nordiska fastighetsmarknaden.

Läs även: Balder har över 25 procent i Entra

– Entra är en bra investering i form av ett unikt, högkvalitativt fastighetsbestånd med bra geografisk exponering, en mycket intressant projektportfölj, stort kundinslag av statliga myndigheter och en sund balansräkning. Således finns alla förutsättningar för att skapa god tillväxt framöver, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum, enligt ett pressmeddelande.

För SBB:s del innebär försäljningen även att bolaget avbryter den planerade sekundärnoteringen av bolagets stamaktier av serie B på Oslo Börs, då det i dagsläget inte finns förutsättningar att uppnå tillfredsställande likviditet.

Läs även: Allt turer i budstriden kring norska Entra

Bolaget kan dock trösta sig med att affären gav en avkastning på cirka 10 procent under innehavstiden, motsvarande 20 procent på årsbasis.

– Med denna försäljning sätter vi punkt för SBB:s intresse för Entra och jag får konstatera att utfallet inte blev vad vi först hade tänkt oss. Det känns dock bra att vi kan få lite avkastning även på affärer som inte går vägen, och försäljningen ger oss ytterligare möjligheter att satsa på bostäder och äldreboenden, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB, i en presskommentar.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev