Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Castellum höjer prognos för synergier med Entra

Publicerad: 30 november 2020, 10:53

Castellum dubblar prognosen för hur stora kostnadsbesparingar en sammanslagning med Entra skulle leda till. Orsaken är en ny rapport från Moody´s.

Ämnen i artikeln:

CastellumEntra Fastigheter

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


De sammanlagda synergierna beräknas nu uppgå till minst 300 miljoner kronor, varav 150 miljoner kronor utgörs av operationella kostnader och 150 miljoner kronor av finansieringskostnader. 

Det sistnämnda är en följd av Moody’s rapport från den 27 november 2020 där det konstateras att samgåendet mellan Castellum och Entra har positiv kreditpåverkan och medför betydande långsiktiga fördelar, skriver Castellum i ett pressmeddelande.

Läs även: ”Entra har en av de mest attraktiva fastighetsportföljerna i Norge”

Castellums lade dagen innan ett bud på Entra, som motsvarar ett värde om över 185 kronor per aktie i det norska bolaget. Castellum uppskattar att en direkt följd av sammanslagningen blir att Castellums förvaltningsresultat i kronor per aktie, inklusive synergier, öka med medelhöga till höga ensiffriga procenttal. 

”Castellum uppskattar det överväldigande mottagande vi fått sedan vi offentliggjorde avsikten att lämna erbjudandet till aktieägarna i Entra, bland annat från den norska regeringen, kreditvärderingsinstitut, bankpartners till både Entra och Castellum, samt aktieägare i båda bolagen. Detta blir ett partnerskap mellan två starka organisationer, som delar såväl nordiska kulturella likheter som en stark tradition att leverera värdeskapande tillväxt, som resulterar i Nordens ledande aktör på fastighetsmarknaden”, säger Castellums vd Henrik Saxborn i en presskommentar.

Läs mer om budet på Entra

SBB lägger miljardbud på norskt fastighetsbolag 

Castellum har diskuterat samgående med Entra 

Analyschefen om budet på Entra: Fler vill investera i Norge i skuggan av coronaepidemin 

Castellum trumfar SBB:s bud på Entra 

Castellum höjer prognos för synergier med Entra 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev