fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Byter aktier mot fastigheter för 2 miljarder

Publicerad: 8 december 2017, 13:37

Härden 16. Fotograf: Gustav Kaiser.

Humlegården har ingått avtal med Länsförsäkringar Liv om förvärv av två fastigheter i Stockholm till ett värde av två miljarder kronor. Köpeskillingen utgörs av aktier i Humlegården som ger LF Liv en ägarandel om 11,6 procent.

Ämnen i artikeln:

Humlegården

Som en del av förvärvet kommer Humlegården att betala de förvärvade fastighetsbolagens skulder till bolag inom LF Liv-koncernen om cirka 667 miljoner kronor. Marknadsvärdet för de förvärvade fastigheterna bedöms uppgå till cirka 1 999 miljoner kronor. Fastigheterna förvaltas sedan tidigare av Humlegården enligt ett förvaltningsavtal med LF Liv.

Fastigheterna är Stockholm Dykaren 10 och Stockholm Härden 16 och vederlaget består av 80 665 nyemitterade aktier i Humlegården vilket innebär att LF Liv får en ägarandel om cirka 11,6 procent av samtliga aktier och röster i Humlegården.

-Genom transaktionen uppnår vi bättre diversifiering av vår fastighetsexponering och blir delägare i ett bolag med en fastighetsportfölj med hög kvalitet och potential, säger Jakob Carlsson, CFO i LF Liv, i ett pressmeddelande.

Genomförande av förvärvet är villkorat av att samtliga nuvarande aktieägare i Humlegården vid en extra bolagsstämma beslutar att emittera vederlagsaktierna och att genomföra vissa ändringar i Humlegårdens bolagsordning, samt att LF Liv och samtliga nuvarande aktieägare i Humlegården ingår ett reviderat aktieägaravtal rörande ägandet i Humlegården.

Humlegården ägs i dag av 19 länsförsäkringsbolag samt Länsförsäkringar Sak.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev