torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Brinova gör riktad nyemission

Publicerad: 8 april 2020, 11:15

Hamnkontor i Karlskrona med anor från 1700-talet som Brinova tänker konvertera till 12 lägenheter. Foto: Brinova

Brinova tillförs knappt 174 miljoner kronor genom en riktad nyemission av 7,2 miljoner B-aktier. Syftet med emissionen är att tillvarata förvärvsmöjligheter.

Ämnen i artikeln:

Brinova Fastigheter

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Det skriver Brinova i ett pressmeddelande.

Aktierna emitterades till kursen 24 kronor, motsvarande en premie om 0,8 procent jämfört med stängningskursen den 7 april. 

I relation till det långsiktiga substansvärdet per aktie om 23,04 kronor per den 31 december 2019 motsvarar priset en premie om 4,2 procent. 

Genom nyemissionen tillförs Brinova cirka 173,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen riktades till utvalda svenska och internationella institutionella investerare, däribland Länsförsäkringar Fastighetsfond och Odin Eiendom. I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare.

Syftet med att avvika från aktieägarnas företrädesrätt var att genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt öka den institutionella ägarbasen.

ABG Sundal Collier var så kallad sole bookrunner i samband med emissionen och Advokatfirman Lindahl var legal rådgivare.

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev