Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Batljan köper in sig i Tessin inför börsdebuten

Publicerad: 7 april 2021, 08:46

Foto: Mattias de Frumerie

Ilija Batljan har genom Ilija Batljan Invest AB köpt 5 procent av aktierna i Tessin, som är på väg att noteras på Nasdaq First North.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanTessin

Det framgår av ett pressmeddelande från Tessin, som är en investeringsplattform som låter privatpersoner låna ut pengar till fastighetsprojekt.

”Det känns extra stimulerande att Ilija Batljan, huvudägare i Samhällsbyggnadsbolaget, väljer att investera i Tessin då hans stora erfarenhet och starka namn i fastighetsbranschen speglar de ambitioner vi har”, säger Jonas Björkman, vd och medgrundare av Tessin i en presskommentar.

Vid sidan av Batljan köper även de fyra grundarna till Techbolaget Sinch 6 procent av aktierna genom Cantaloupe AB. Vidare ökar NFT Ventures sitt nuvarande ägande sex procent och blir därmed Tessins största ägare med 28 procent. Säljare är Stronghold Invest AB, som efter transaktionerna blir Tessins näst störste ägare med cirka 11 procent.

Inför noteringen genomför Tessin nu även en riktad nyemission som är begränsad till maximalt ca 38 miljoner kronor. Cirka 45 procent av emissionen är garanterad.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanTessin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.