Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Balder tar in 3 miljarder i nyemission

Publicerad: 24 november 2020, 10:28

Balders projekt Hotell Clarion Draken i Göteborg

Foto: Balder

Balder genomför en riktad nyemission som tillför bolaget knappt 3 miljarder kronor före emissionskostnader. Pengarna är tänkta att användas till investeringar samt att bibehålla en god finansiell ställning.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterABG Sundal CollierSetterwalls Advokatbyrå

”Balder bedömer att förutsättningarna i närtid är mycket goda för att skapa värdehöjande investeringar genom både förvärv och investeringar i befintliga fastigheter. Samtidigt beräknar Balder att under fjärde kvartalet 2020 och under 2021 påbörja byggnation av 3 500 till 4 000 lägenheter”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare deltog i den riktade emissionen om totalt 6,5 miljoner B-aktier. Teckningskursen var 453 kronor per aktie, vilket gör att bolaget tillförs cirka 2 945 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen fastställdes genom ett så kallat accelererat book building-förfarande och motsvarar en rabatt om 4,75 procent mot stängningskursen den 23 november 2020. 

I relation till det långsiktiga substansvärdet per 30 september 2020 motsvarar teckningskursen en premie om 25 procent. 

I samband med Nyemissionen har Balder anlitat ABG Sundal Collier och Carnegie Investment Bank som joint bookrunners och Setterwalls Advokatbyrå som legal rådgivare.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att genomföra nyemissionen på ett tids- och kostnadseffektivt sätt, samt att ytterligare diversifiera aktieägarbasen.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.