Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Avser emittera nya preferensaktier

Publicerad: 23 januari 2015, 06:53

Tobin Properties har tecknat bindande avtal om försäljning av lägenheter och på så vis säkrat projektintäkter om 294 miljoner kronor sedan bolagets senaste delårsrapport publicerades i slutet på november.


Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Tobin Properties har tecknat bindande avtal om försäljning av lägenheter och på så vis säkrat projektintäkter om 294 miljoner kronor sedan bolagets senaste delårsrapport publicerades i slutet på november. Det innebär att bolaget är redo för expansion och i syfte att erhålla expansionskapital avser man att kalla till en extra bolagsstämma.

Det framgår av ett pressmeddelande i vilket vd Erik Karlin kommenterar att försäljningen har varit bättre än prognostiserats och försäljningsmålen i befintliga projekt har redan uppnåtts.

”Detta innebär att Tobin Properties nu har sänkt risken väsentligt i projektportföljen. Vi har för avsikt att ta in ytterligare kapital för att ha beredskap för nya investeringar och fortsatt expansion,” skriver han.

I ett samtal med Fastighetsnytt säger Erik Karlin att man vill anskaffa det nya kapitalet med emission av preferensaktier men Tobins preferensaktie noterades på First North i december. Hur mycket kapital man vill ta in är dock inget han ger upp i dagsläget.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Tobin Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.