Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Avkastningskrav på stabil nivå

Publicerad: 23 maj 2012, 07:35

Vid den nu senaste uppdateringen av Forums databas FMI (FastighetsMarknadsInformation) från Forum Fastighetsekonomi AB konstaterar man att marknadens avkastningskrav överlag ligger på en relativt stabil nivå


Ämnen i artikeln:

Forum Fastighetsekonomi

Framförallt handlar det om de större städerna och de mer attraktiva områdena. Detta innebär att det under den senaste sexmånadersperioden inte skett några signifikanta värdeförändringar på bostadshyres- och kommersiella fastigheter. Denna generella uppfattning förstärks också av att marknadshyresnivåerna också legat stilla. För de mest attraktiva delmarknaderna, främst kontor, kan till och med en viss hyresuppgång indikeras. Inte heller vakansgraden har förändrats på något markant sätt, dock med några få undantag.

-Den ekonomiska och finansiella oron i såväl Sverige som internationellt har under det senaste halvåret inte, i någon större omfattning, gjort negativa avtryck på de svenska fastighetsmarknaderna, säger P-O Skoog värderingschef på Forum Fastighetsekonomi.

Den tämligen spridda uppfattningen om att det nu sker prisfall på de mindre attraktiva delmarknaderna kan dock bekräftas, oavsett kategori av fastigheter. Men slutsatsen blir ganska vag då omsättningen är förhållandevis låg.
– Säljare på B- och C- marknaderna bör nog inte ha för höga förväntningar om att prisnivåerna som gällde för cirka ett år tillbaka fortfarande kan vara gångbara. En mindre nedjustering är i de flesta fallen tämligen sannolik, säger P-O Skoog

Forum Fastighetsekonomi AB bevakar de kommersiella fastighetsmarknaderna i 115 av landets kommuner.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Forum Fastighetsekonomi

Ämnen i artikeln:

Forum Fastighetsekonomi

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.