Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Aros Bostad siktar på börsnotering

Publicerad: 25 maj 2021, 11:56

Aros Bostad är enligt vd Magnus Andersson positionerade för tillväxt

Aros Bostad avser att notera bolagets stamaktie på Nasdaq First North. Samtidigt ökar Rutger Arnhults ägande i bolaget till 10 procent.


Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Bolaget har sedan tidigare en preferensaktie noterad på First North.

– Jag är oerhört stolt över Aros Bostads starka tillväxtresa. Starten på 2021 har präglats av hög aktivitet på bostadsmarknaden och vi är väl positionerade för fortsatt tillväxt. Kommande notering av stamaktien och det kapitaltillskott den medför möjliggör en fortsatt tillväxt av projekt i egen regi och ett ännu starkare 2021, säger Aros Bostads vd Magnus Andersson i en presskommentar.

I samband med noteringen kommer stamaktier till ett värde om cirka 300 miljoner kronor emitteras. Dessutom kommer grundarna Johan Gustavsson, Samir Taha och Per Rutegård, samt Första AP-fonden, sälja aktier. 

Läs även: Stor intervju med Odd Mollys ordförande om ambitionerna inom fastigheter: ”Den första miljarden är svårast” 

Rutger Arnhult (via M2 Asset Management), Skandia, PriorNilsson Fonder, Bell Rock Capital Management och Cicero Fonder har förbundit sig att teckna stamaktier i erbjudandet till ett belopp om cirka 280 miljoner kronor till ett aktiepris om 56 kronor. Det motsvarar en värdering av bolagets stamaktier om cirka 1,8 miljarder kronor före erbjudandets genomförande.

Vidare har M2 Asset Management ingått ett avtal med stamaktieägarna Första AP-fonden, Johan Gustavsson, Samir Taha, Per Rutegård och Thomas Hollaus om att förvärva befintliga aktier för cirka 110 miljoner kronor, villkorat av att erbjudandet genomförs. Det innebär att M2 Asset Managements ägande i bolaget kommer uppgå till cirka tio procent efter erbjudandets genomförande.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.