Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Aros Bostad börsnoterar preferensaktier

Publicerad: 26 oktober 2018, 11:54

Magnus Andersson är vd på Aros Bostad. Bild: Aros Bostad

Aros Bostad meddelar att man avser notera bolagets preferensaktier på First North. I samband med detta erbjuds allmänheten att teckna nya preferensaktier så att antalet ägare ökar inför noteringen.


Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Bolaget kommer emittera 200 000 preferensaktier med en överteckningsoption om högst 50 000 preferensaktier. Priset är 98 kronor per preferensaktie och därmed uppgår erbjudandet till 24,5 miljoner kronor, om man räknar in överteckningsoptionen.

Utdelningen på preferensaktierna uppgår till 8,50 kronor per år, som delas ut kvartalsvis. Det motsvarar en direktavkastning om 8,67 procent.

Aros emitterade under 2017 och 2018 preferensaktier för sammanlagt 414 miljoner kronor till utvalda investerare. För att vara noterad på First North krävs dock en större ägarspridning.

Aros Bostads affärsidé är att köpa och utveckla fastigheter i syfte att skapa moderna, funktionella och attraktiva bostäder i bra geografiska lägen i primärt Stockholms län.

Cirka 70 procent av Bolagets byggrätter återfinns i attraktiva lägen i Danderyd och Täby där bostadsbyggandet är lågt i förhållande till målgruppens underliggande betalningsvilja, skriver bolaget.

Sedan grundandet 2006 fram till den 30 september har Bolaget investerat i 31 projekt, varav sju projekt är genomförda. Idag består bostadsportföljen av 24 projekt bestående av cirka 3 400 bostäder.

Första dag för handel med preferensaktierna väntas bli den 19 november 2018. Anmälningstid för att teckna sig är 26 oktober till 12 november.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.