Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Arnhult storhandlar Castellum-aktier

Publicerad: 8 september 2017, 06:57

Rutger Arnhult är vd för Klövern.

Klöverns och Corems huvudägare Rutger Arnhult har under tredje kvartalet köpt på sig ett stort innehav av aktier i Castellum. Enligt ägartjänsten Holdings ägde han vid augustis utgång lite drygt 7 miljoner aktier, motsvarande 2,6 procent av kapitalet.

Ämnen i artikeln:

AktieserviceCastellumRutger Arnhult

Klöverns och Corems huvudägare Rutger Arnhult har under tredje kvartalet köpt på sig ett stort innehav av aktier i Castellum. Enligt ägartjänsten Holdings ägde han vid augustis utgång lite drygt 7 miljoner aktier, motsvarande 2,6 procent av kapitalet vilket gör honom till Castellums nionde störste ägare.

I samtal med Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen säger Arnhult att placeringen i Castellum är av finansiell karaktär då han börjar närma sig budplikt i Corem och Klövern och det tredje storinnehavet Sagax inte är en lika likvid aktie som Castellum.

Ett skäl till aktieköpen i Castellum kan vara, som Rutger Arnhult nämner i samtalet med Direkt, att Castellum har delat upp sin utdelning på två tillfällen och 22 september kommer man att dela ut 2,5 kronor per aktie vilket ger Arnhult rätt till 17,6 miljoner kronor i utdelning.

Sedan halvårsskiftet har Castellum-aktien stigit med 2,5 kronor, motsvarande 2 procent. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev